Az új autók először 4 évre kapják meg műszaki vizsgájukat, ezután minden gépjárműnek két évente műszaki vizsgálaton kell átesnie. Ha lejárt műszaki vizsgája, akkor el kell hoznia hozzánk egy műszaki vizsga állomásra.

És hogy mi a lényege a Műszaki Vizsgának?
A Műszaki Vizsga lényege az Önök biztonsága, hisz a balesetmentes közlekedéshez elengedhetetlen egy megfelelő állapotú gépjármű.

Ezért mi állapotfelmérő vizsgálattal segítünk felkészíteni autóját a műszaki vizsgára. Ha az autó rendszeresen szervizelt, akkor az autó tulajdonosát nem érhetik különösebb meglepetések a vizsga során, hiszen tisztában van gépjárművének állapotáról.


Mindenfajta autómárkára vonatkozóan az ellenőrzést és a felkészítést vállaljuk 3500kg-ig legyen az személygépkocsi, suv, sportautó vagy akár kisteherautó.

Díjtalanul ellenőrizzük gépjárművének fékeit, futóművét, világító berendezését és az általunk biztosított technológiának köszönhetően biztonságosan utazhat Ön és kedves családja is egyaránt.

Általában az ügyfelek körében a két legfontosabb kérdés az ár és az idő. Mi mindkét szempontot figyelembe vesszük és Önnek a legoptimálisabb megoldásokat keressük!

A gépjármű vizsgáztatásának a folyamata

Felvesszük az adatait

Számítógépbe rögzítjük a műszaki vizsgához szükséges adatokat és kinyomtatjuk a formanyomtatványokat, amit aláíratunk Önnel.

Amennyiben Ön nem a gépjármű tulajdonosa, abban az esetben szükséges egy meghatalmazás, amiben a tulajdonos meghatalmaz minket, hogy gépjárműve vizsgáztatása ügyében eljárhassunk.

A szükséges formanyomtatványokat a helyszínen megkaphatja.

Vizsgához szükséges iratok

Márton Autószervíz a gépjármű forgalmi engedélye
Márton Autószervíz kötelező felelősség biztosítást igazoló csekk befizetést igazoló példánya
Márton Autószervíz meghatalmazás, ha nem saját tulajdonú az autó
Márton Autószervíz ha saját tulajdonú az autó, akkor személyigazolvány szám, születési hely és idő szükséges
Márton Autószervíz cégkivonat és aláírási címpéldány, amennyiben a gépjármű cégnévre van íratva
Márton Autószervíz nyilvántartási szám és aláírási címpéldány, amennyiben társadalmi szervezet (pl.: iskola, önkormányzat)

Fékmérés - fékek műszeres vizsgálata

Műszeres fékvizsgáló berendezésen lemérjük fékberendezésének hatásfokát és az egyes kerekek között mérhető fékerő különbséget. Ezen adatokat kiértékelve eldöntjük, hogy fékrendszere javításra szorul-e.

Amennyiben a mért értékek határértéken kívül vannak a fékek javításra szorulnak. A fékpadi vizsgálat csak előzetes vizsgálat, tehát csak a pillanatnyi állapotot tükrözi felénk. A fékbetétek, fékpofák és munkahengerek állapotáról, csak megbontás után tudunk véleményt mondani.

Lengéscsillapító mérés

Műszeres lengéscsillapító vizsgáló berendezésen lemérjük a lengéscsillapító állapotát.

Szemrevételezés

Kezdjük kívülről, rögtön az üvegekkel. A szélvédőn nem lehet repedés, és a látótérben kavicsfelverődés okozta sérülés – utóbbit javítva elfogadjuk, ha a munka szakszerűen kivitelezett. A szélvédő és a két első oldalüveg nem lehet fóliával sötétített. A hátsó szélvédő és az oldalablakok sötétítése megengedett.

A lámpákra is figyeljünk oda, minden világítóberendezésnek működnie kell, tehát helyzetjelző, tompított és távolsági fény, irányjelző, fék, tolató, és ha van, akkor a ködlámpa sem kivétel. A búrák nem lehetnek repedtek, pláne töröttek. A dudának is működnie kell.

A karosszériánál csak a kisebb, napi használatból eredő horzsolásokat, horpadásokat lehet elnézni.

Külső szemrevételezésnél a gumikról se feledkezzünk el, nézzük meg, nem repedezettek, netán szerkezetileg károsodtak-e az abroncsok – utóbbi a szálszakadás, amit jellegzetes dudor jelez. A törvényileg előírt kötelező minimális profilmélység 2 mm, de tanácsos a saját biztonságunk érdekében 3-4 mm-nél cserélni az abroncsot.

Futómű és alváz vizsgálat

A futóművet rázópadon megvizsgáljuk. Átnézzük az alvázat, futóművet, szilenteket, gömbfejetek, kerékcsapágyakat, gumi porvédőket, üzemanyag vezetékeket, víz és olajfolyásokat.

Fékrendszer vizsgálata

Hitelesített görgős fékpadon megmérjük az első és hátsó lábfék, illetve a kézifék hatásfokát.

Motor diagnosztika

A gépkocsi motorjának is meg kell felelni a műszaki vizsgán.

Gépjárműve motorját átvizsgáljuk, hogy az megfeleljen a hatályos környezetvédelmi jogszabályoknak.

Számítógépes gázelemző műszerrel megmérjük a kibocsátott káros anyag összetételét és kiértékelve azt, megállapítjuk a motor helyes vagy helytelen működésének az okát. Amennyiben a mérés hibát jelez, az ügyfél kérésére megjavítjuk vagy cseréljük a hibát okozó alkatrészt.

Műszaki vizsga

Amennyiben az állapotfelmérő elővizsgálat megfelelő eredménnyel végződik, indul a gépkocsi műszaki vizsgáztatása.

Gépjármű átvétele

A műszaki vizsga elvégzése után értesítést kap, hogy elviheti gépjárművét.