A kedvezményezett neve: Márton Autószervíz Kft.
A projekt címe: Márton Autószervíz Kft. épületének energetikai korszerűsítése
Szerződött támogatás összege: 3.150.525,- Ft
Támogatás mértéke: 55%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt eredményeként a Márton Autószervíz Kft. 7200 Dombóvár, Köztársaság u. 31. alatt található székhely épület tetőszerkezetén egy 21,12 kWp névleges teljesítményű hálózatra csatlakozó napelemes rendszer került telepítés. A 66 db 320 w-os Longi Solar monokrsitályos, PERC félcellás napelem az épület déli irányultságú tetejére került elhelyezésre a napelemek lemeztetőhöz szükséges tartószerkezet felhasználásával, melyek által termelt egyenáram a SunTrio Plus 20K magas hatásfokú transzformátor nélküli inverter által átalakítva csatlakozik az épület belső hálózatára.
A telepített rendszer révén éves szinten éves szinten megtermelhető villamos energia a székhely épület és az ott végzett tevékenységek éves villamos energia fogyasztásának 99,83 %-át képes fedezni.
A projekt eredményeként az üvegházhatást okozó gázok éves csökkenésének aránya a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest 59.83 %/év.

A projekt befejezési várható időpontja: 2020.11.02.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00325

 

A kedvezményezett neve: Márton Autószervíz Kft. 

A projekt címe: Innovatív gépbeszerzés a Márton Autószervíz KFT-nél.

A szerződött támogatás összege: 11.645.849,Ft 

Támogatás mértéke: 70% 

A projekt keretében  új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését valósítottuk meg a Márton Autószervízbe történő eszközbeszerzéssel. Az eszközbeszerzés két célterületet érint: mechanikai szerelés és autódiagnosztika.

 

Üzembe állt:

Automata kerékszerelő gép: megváltozott az autók szerkezete és egyre nagyobb autók vannak, egyre nagyobb kerekekkel (akár 22’Col), a gumik oldalfala egyre keskenyebb és így  az automata rendszer (szinte robottechnológia) megkönnyíti a szerelési munkálatokat, mert minimális figyelmet igényel.

Kerékcentírozó gép: A gumi felületi kopását és oldalirányú vibrációját is vizsgálja

Holtjáték ellenőrző pad: A közutakon egyre több a kisteherautó és ez új eszköz segíti a tehergépjárművek megvizsgálását, amire ügyfélkörükben egyre nagyobb igény mutatkozik.

Aknaperem emelő szerkezet: szintén a teherautó javítás irányába segít, az új eszköz segít a 3,5 tonna súlyú teherautók megemelésében és javításában

Diagnosztikai gép + nagy teljesítményű töltővel:

Vehicle programming: minden egyes gyártói információhoz hozzá lehet férni, így közvetlenül a gyártótól tudjuk megszerezni a javításhoz szükséges információkat.

Az eszközzel elérhető a szervizelni kívánt autók szoftver frissítése, be lehet írni az online szervizkönyvbe, szükség esetén új indítókulcsot lehet „hozzátanítani” az autóhoz, az immobilizereket kódolása, az adagoló és vezérlőegységek kódolására is alkalmas

Fényszóróállító: újféle fényszórótípusok jelentek meg a piacon (pl. VW konszern esetében a mátrix LED, BMW és Mercedesnél a lézervilágítás), ezzel az új eszközzel leszünk képesek ezek beállításra egy esetleges lámpacsere vagy javítás esetében, mely karosszéria javításoknál elengedhetetlen.

A projekt befejezési várható időpontja: 2021.07.31.
Projekt azonosító száma: GINOP 1-2-8-20-2020-00747

                                                                                                                                                                                                               

A kedvezményezett neve: Márton Autószervíz Kft.
A projekt címe: Márton Autószervíz Kft. Dombóvár, Köztársaság utca 36/B szám alatti telephelyének energetikai korszerűsítése
Támogatás összege: 14.971.675,- Ft.
Támogatás mértéke: 55%

A, Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek
Köztársaság u. 36/B szám alatti épületén elhelyezésre kerülő HMKE kialakítása. Célja az épület villamosenergia fogyasztásának csökkentése napenergia felhasználásával.

B, Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek
A beruházás során a DK-i homlokzatnál található bal oldalon lévő szervízcsarnok 12 db homlokzati nyílászárójának, ugyanazon a homlokzaton található kopolit üveg polikarbonát falpanelre cserélése.

A DNY-i homlokzaton 10 db homlokzati nyílászáró, 1 db bejárati ajtó, és a 40 éves kapu korszerű Hörmann kapu beépítése, valamint a kopolit üveg 4 cm vastag fényáteresztő panel cseréje történt.
Az ÉK-i és ÉNY-i homlokzaton is megtörtént a nyílászárók cseréje, a fölötte lévő kopolit üveg falpanelre, és szintén új ipari Hörmann kapu került beépítésre.

A projekt várható befejezési időpontja: 2021.11.29.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-03136